Tuesday, December 16, 2014

Balea PROFESSIONAL more blond aufhellungs spray/ Balea sprej za posvjetljivanje kose (prirodne i obojene plave kose ) / kako posvijetliti kosu za nekoliko nijansi





Danas cu vam pisati o jednom spreju za posvjetljivanje kose, i ako sam ja vec skroz izasla iz crne boje zahvaljujuci syoss lighteners, ili posvjetljivac za kosu, i podjelila svoje iskustvo snjim u ovom postu  i to je bio jedan od najposjecenijih postova i post sa najvise komentara na mom blogu. 
Naravno nekome je pomogao , dok drugima nije, opet sve zavisi i od kose, i kakve ste  farbe za kosu koristili, i vjerovatno od jos nekih faktora. Meni je pomoglo, nisam vise crna, i nemam ostecenu kosu , nakon sto sam iz crne presla u smedjokose, =D



Za ovaj Balein sprej sam cula od prijateljice, i kad smo ga kupovale ,cak nam je djevojka na kasi rekla da i ona to koristi i da joj pomaze u povjetlljivanju. 

Mozete ga naci kod sampona i regenratoora, jer ima jos i MORE BLOND regenerator i maska za kosu 

Ja sam sprej koristila tri puta, a moja prijateljica koja ima tamnocrveenu kosu, koristila je vise puta, jer ga je koristila 2 sedmice prije farbanja da joj farba bude boljeg intenziteta, da ne bude onako tamno crvena boja, vec neka svijetlija intenzivnija crvena. I stvarno izgleda super. A sto se tice plavusa (za koje je ovaj proizvod i namjenjen) ne znam kako djeluje, kao i na crkama, koje zele posvijetliti svoju kosu. 

Meni je posvijetlilo kosu, sto se moze vidjeti na slici, a nije mi unistilo kosu, i nije bila suha sto ne znaci da ce tako biti i kod vas, jer mnogima koji su ga cesto koristili je unistilo kosu, ili im je postala suha, ili nisu dobili zeljeni efekat. Tako da moj savjet vama, je da ne pretjerujete. 

Razlika se nije primjetila odmah, ali je nekako sama poceka da bude svjetlija na djelovima koje sam pospricala.




Cijena mu je oko 6,-KM, a dobijete 150ml proizvoda. 

Ovako pise na dm stranici : 
U kombinaciji s toplinom sušila ili glačala za kosu postupno posvjetljuje plavu kosu. Raspršuje se na ručnikom prosušenu kosu nakon pranja, a može se koristiti za posvjetljivanje cijele kose, pramenova ili tretiranje izrasta između dva bojenja.

A efekat se takodje pojacava kad osusenu , prije toga naspricanu kosu, peglate, ili kad je posusite na suncu.


Naravno na spreju pise da nije za prirodno smedju ,crvenu ili tamnu te jako posvjetljenu kosu, platinaste ili bijele blond nijanse , osjetljivo i nadrazeno vlasiste , tanku i lomljivu  ili hemijskim tretmanima ostecenu kosu.

Moze se koristiti za pramenove ili samo za izrastak.

 Ne preporucuje se za svakodnevno koristenje, vec izmedju dva farbanja najvvise 10 puta koristiti, ili ili praviti pauzu od 4 dana izmedju koristenja. 

Najvece moguce posvjetljenje se postize nakon 10 upotreba (i izmedju dva bojenja).




SASTAV 

AQUA , HYDROGEN PEROXIDE , PANTHENOL , CETRIMONIUM CHLORIDE , PHYTANTRIOL, VP/VA COPOLYMER , COCOGLUCOSIDE , PARFUM , CHAMOMILLA , RECUTITA FLOWER EXTRACT , GLYCERIN , CITRUS LIMON PEEL EXTRACT, SALICYLIC ACID , LAURTRIMONIUM CHLORIDE, DISODIUM EDTA, LIMONENE, ALPHA-ISOMETHYL IONONE.


Za posvjetljivanje kose takodje mozete koristiti , regenerator  i cimet, samo sto trebate malo cimeta, jer ako stavite previse, necete ga moci nanjeti na kosu. Nakon toga na kosu stavite , jesu , umotate u  rucnik, i ostavite na glavi par sati, =D , Malo se teze ispire, a poslje vam i kosa mirise na cimet. Sto nije tako strasno ako volite taj miris , =D




Da li ste koristili ovaj proizvod i kakva su vasa iskustva? 




15 comments:

  1. Ja sam davno kupila nešto slično od John Friede, ali u međuvremenu sam se ofarbala u plavo pa mi samo stoji bezveze :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. pa bas kad sam htjela kupiti oovo gledala sam da nema recenzija, pa vidjela bas spominju taj , zbog toga sam se odlucila da napisem ovo. i ja sam svoj prosljedila jer bi pretjerala sa spricanjem , pa bi na kraju bila plavusa, =D
      haha
      <3

      Delete
  2. Ja već dugo pokušavam da posvijetlim kosu iz crne u svijetlo smeđu. Koristila sam već syoss posvjetljivač, međutim nije ispalo kako sam očekivala. Prvi put sam kupila samo jednu kutiju što mi je bilo malo jer mi je duga kosa. Drugi put sam kupila dvije, međutim kosa mi je ispala šarena, izgledala sam kao egzoticna ptica :D Inače farbam samo izrastak u tamno smeđu, a crna je boja većim dijelom i nestala. Baš ću probati ovaj sprej, jer mi je dosadilo čekati da izrastu ovi crni pramenovi. :D

    ReplyDelete
  3. pa i kod mene nije bas cijela kosa odmah bila sva smedja. bilo je i kod mene sareno i bilo je dijelova koji su ostali crni. ali vecinom je bila smedja pa se manje vidio izrastak . uglavnom probaj i ovo sa cimetom. :) hvala na komentaru :)

    ReplyDelete
  4. Da li se ponovo pere kosa nakon susenja?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ne ttreba, samo pod utjecam toplote aktivira se bolje proces posvjetljivanje, a ovaj sprej se ne treba ispirati :)

      Delete
  5. Koliko dugo traje efekat?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kako mislis? uglavnom posvjetli kosu, i zavisi koliko cesto koristis tako ce ti i kosa vise posvijetliti, a i nakon svakog pranja i susenja ona bude svjetlija, dok se naravno ne ofarbas u neku tamniju boju.

      Delete
  6. Hvala mnogo na recenziji :) drugarica mi je večeras predložila ovaj proizvod i ugodno mi je pročitati mišljenje još ljudi :) xoxo

    ReplyDelete
    Replies
    1. hvala tebi na divnom komentaru, ja sam isto poslje cula da su drugi koristili i da im je bilo dobro kao meni =D
      <3

      Delete
  7. Da li mogu da stavim balzam koji se ne ispira posle ovog spreja bez ikakvih posledica?

    ReplyDelete
  8. stvarno ne znam ne koristim takav balzam, ali ne vjerujem da bi skodilo, a i neces znati ako ne pokusas, i onako tog spreja ima dovoljno , da ako ti ne bude nista primilo prvi put, da pokusas ponovo, i ponovo dok ne postignes zeljenu boju , efekat..

    ReplyDelete
  9. Moja prirodna boja kose je smeckasta i koristila sam taj proizvod ali bas nisam zadovoljna rezultatima, kosa mi je vise zlatna, pa me zanima, moze li se boja kose vratiti na staro ako proizvod prestanem koristiti i ako kosu susim prirodnim putem ili je potrebno farbanje?
    Lp :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. moze ti samo jos vise posvijetliti vremenom, a prirodnu ne mozes vratiti, jedino farbanjem ili sisanjem, jer taj sprej je nesto kao farba jer stvarno posvijetli kosu, tako ja mislim i tako se meni desilo.

      hvala na komentaru

      Delete
  10. Ovako ja koristim lorealov gel za posvjetljivanje kose i posvijetlio mi je kosu no sada mi je boja kose nekako narancasta pa se pitam moze li onda ovaj sprej mni posvijetlit kosu ali u plavo ako sad imam neku narancastu boju kose

    ReplyDelete