Thursday, October 6, 2016

LA RIVE PARFEMI

Za LA RIVE parfeme sam znala od prije, ali nisam znala da su kopija nekih poznatih i skupljih parfema, ali da mirisu skoro pa identicno sad znam. Kupila sam ih cisto da imam kad mi dosade moji parfemi (uglavnom ako zelite kolekciju parfema pisite) tako da sam htjela malo neke jeftinije verzije parfema da mogu spricati kad god zelim. Uglavnom prvi koji sam uzela je La Rive Woman i ovo je "kopija" Lacoste Pour Femme parfema. Imala sam taj parfem prije, predivan je, ovaj je isti, ali sto se tice trajnosti , tu ovaj pada u vodu. Dobar je ako se volite  spricati svakih sat vremena, ja i ovako imam slabo culo mirisa, pa mozda i zbog toga, ne traje. Ne znam, nisam ni primjetila da mi traje toliko u kosi i na odjeci, kao drugi bolji parfemi. 

Ja nisam toliko opsjednuta parfemima  , i jednom sam samo kupila kofol originalni parfem u CM , Beyonce Heat Rush , kojeg sam dobila i potrosila, a toliko mi se svidio da sam morala kupiti ovdje, i to je bio i zadnji put kako dajem tolike pare na parfem, koji je kao originalan kod nas, a nije nista bolji od ovih LA RIVE,a cijena je puno veca. Tako da ja ne kupujem parfeme, dobijem ih na poklon, ali to cesto nisu oni koje bi ja htjela, tako da ovi La rive parfemi su super alternativa, i da kupim, i da vidim kakav je, i kakva je kopija nekog poznatnog parfema.

30ml cijena 4,85-KM

Veca bocica lici na bocicu Lacoste Pour Femme parfema. Tako da koja je kopija parfema lako mozete prepoznati po bocici, jer donekle su slicne.




kopija parfema Lancome La vie est belle

Lancome parfem nisam imala, tako da vam ne mogu reci da li je isti. na punmiris mozete vidjeti da je sastav skoro pa isti, tako da mislim da je miris isti. Mene iskreno nije odusevio miris, ima i boljih, i vise mi se svidja ovaj Lacoste.

Ovaj parfem ima 75ml i cijena je 8,75-KM.

Ono sto mi se svidja je sto ove parfeme ne stedim kao moje druge koje spricam samo za "specijalne" prilike, i sto drugi primjete ovaj miris , i dobijem komplimente, bar sto se tice ovog Lacoste, tako da mi je drago da ga imam. A sad hocu li kupiti jos koji, ne znam, prvo trebam ova dva potrositi da se ne gomila, a vidjet cemo.

A evo i mirisne note skoro pa isto:

7 comments:

  1. Ja vec dugo koristim njihove parfeme i jako ih volim. Jeftini su pa ih ne moram stedjeti vec spricam svaki dan. :)
    Probaj Emotion, on mi je najdrazi i bas sam puno komplimenata za njega dobila :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. La Rive Emotion kopija Euphoria Calvin Klein bas cu vidjeti, i ako u drogerijama nema svaki La Rive parfem, za muskarce ima samo par njih, hvala na komentaru i prijedlogu <3

      Delete
  2. La rive pearl je kopija kog parfema?

    ReplyDelete
  3. La rive pearl je kopija kog parfema?

    ReplyDelete