Sunday, January 25, 2015

Proizvodi koje koristim ZA KOSU





PRIJE PRANJA KOSE:
U njezi kose nisam puno stvari promjenila, ako citate moj blog duze, onda znate da sam koristila kokosove ulje, koje sam dobila od moje rodice , a kako nisam kod nas nasla kokosovo ulje (u mom gradu) , neko vrijeme sam bila bez njega, dok nisam ugledala u DM, ovo TAHIROVIĆ KOKOS ULJE ,  12,95-KM, nije bas jeftino za 100ml, i mislila sam da cu ga brzo potrositi, ali nije bas tako, evo imam ga vec duze vrijeme, ne koristim ga sad kao ono koje sam dobila na poklon, veliko pakovanje, pa stavim 3 kg u kosu, kao da ce biti finija, haha , al realno, dovoljno je malo proizvoda , na vrhice kose, duz kose, i malo na korjen, znaci jedna kasicica je vise nego dovoljno , za finu kosu =) .

Ricinusovo ulje, o njemu sam cula prvi put na raznim blogovima, i odlucila sam da i ja probam to cudo, kako za jelo tako za kosu, za jelo je grozno, fuj, a za kosu, je super, takodje sam ga kupila u DM-u TAHIROVIC RICINUS ULJE, koje je oko 4,-KM, za 50ml,.. Cula sam da ga neki nanose na cijelu kosu, ja stavljam samo na korjen. Jedno vrijeme sam ga koristila i za trepavice i obrve, ...super je, ali imala sam malo problema, ustvari dva problema, prvi problem je bio dio iz kojeg curi proizvod, koji je na otvoru, napravljen od gume, ili plastike, i proizvod nije nikako mogao van, pa sam taj dio skinula, pa je bio normalan otvor kao u flase, (mini flase). Drugi problem je bilo nanosenje proizvoda na korijen kose, ricinus ulje je jako gusto, i bilo je jako tesko ga rasporediti ga duz cijele glave, ne znam kako vi to radite, pa bi voljela da mi napisete u komentaru ispod...i ako sam ja pronasla super rijesenje, pa nadam se da cu nekima pomoci, .. Ricinus ulje nanosim na korjen uz pomoc cetkice za nanosenje sjenila, koje otkrice haha, cetkica super ulazi u otvor flase, i jos lakse se nanosi na korjen , (glavu). 
Ovu cetkicu koristim: 

Oba proiizvoda, kokos ulje i ricinus ulje, dolaze u ovoj kartonskoj ambalazi: 

O BALEA KURA ZA SUHU I OSTECENU KOSU-MANGO I ALOE VERA, necu puno govoriti, sto puta sam je spomenula na blogu, i dalje mi je super super,  25ml za oko 2,-KM, Koristim je 1-2 puta mjesecno, ljeti vise puta. Jedno pakovanje za jednu upotrebu, malo je proizvoda a puno kose, da bi je koristila za dva puta. Hidratiizira m ibnavlja kosu i olaksava rascesljavanje. Bez silikona. Nanese se na kosu i drzi se 5 minuta, ja sam je staviila u ovu grupu prije pranja jer je nekad koristim tako da nanesem na vlaznu kosu, i drzim duze, isto tako i regenerator,od balea mango i aloe vera, drzim nekad po 1h. 





PRANJE :
O samponima necu nista reci osim da su super, i da uvijek koristim razliciteali vecinom ovaj Balein, Ako mislite da ovaj DUSH DAS gel za tusiranje i sampo koristim za tijelo, varate se, ovdje samo pisem o kosi, pa tako mogu vam reci da mi je ovaj sampon super, i da mislim da ga nema kupiti kod nas, ali da bi ga kupila odmah, jer se pokazao super, bas mi bude fina kosa od njega.

Trenutno koristim ovaj Balein regenerator, ali nekad i promjenim, ali imam uvijek ovaj pored svih drugih.

NAKON PRANJA:  
Mislim da sam o oba prekrizena proizvoda pisala na blogu, ali lagala sam samu sebe ako sam govorila da su mi dobri, NISU, ne rade nista posebno, kosa mi nije od njih ni bolja ni gora, ovaj Balein samo lijepo mirisise za razliku od ovog Eveline ulja, koji mi uzasno mirise, kakav je to grozan miris, Medjutim stavljam ih nekad, rijetko, ali necu ih bacati, zao mi je novca da bi ga bacala. Jedna je blogerka spomenula, da ovo Eveline ulje koristi prije pranja kose, tako da cijelu kosu nasprica , drzi , i nakon toga pranje kose. Tako sam i ja uradila, i radim sad, da ga potrosim, i mogu reci da mi se vise svidja da ga tako koristim (zbog mirisa samo). 
Ali opet sam se vratila svojim ljubicastim kristalcicima, haha, ovo je tako super proizvod, sad koristim manje jer nije porebno puno proizvoda da bi kosa bila lijepa. I stvarno, od njega mi je puno ljepsa kosa, izgleda zdravije i sjajnije. 
Ali tu nije kraj, kad sam vec kod sjajne kose, mislim da je glavni odgovorni za moju sjajnu kosu, moja super pegla za kosu, 

 SREDJIVANJE:

31.08.2011 sam je kupila BRAUN, SATIN HAIR IONTEC pegla za kosu, nakon koristenja kineskih jeftinih pegli za kosu , koje su bile 10,-KM, i koje su se kvarile svaki mjesec, i od kojih mi je kosa bila uzasno ostecena, odlucila sam uloziti  vise novca za peglu , (oko 120,-KM) uz koju sam imala 2 godine garancije, sad je 2015. godina, i pegla radi kao prvog dana, da se pokvari dala bi i duplo novca za nju, koliko je dobra. Par puta mi je ispala iz ruku, i imala sam mali srcani, ali srecom pegli nije bilo nista.  Jos uvijek je cuvam u originalnoj kutiji (ince sam poznata po tom sto znam cuvati svoje stvari, ali i stvari od drugih)
haha









I za kraj moja nova cetka, nije Macadamia, koju sam zeljela, ali vjerujem da je jednako dobra kao ova moja: 

Mislim nije jos kraj, pravim ja nekad i neke loknce i frizurice, nekad , rijetko, ne sjecam se kad sam kupila lak za kosu, inace ga dobijem, i ovaj TAFT, mi je super, jer ja mrzim kako lak napravi kosu ruznom, mrzim kad dodirnem kosu, puno laka, a ni miris mi nije nista bolji. Ali od ovog laka bude super kosa, ne zalijepi je, i kao da nisam nista stavila u kosu, a opet je super drzi (lokne). =) 




 Da li vi koristite neki od ovih proizvoda ili ste koristili? I sta vi kazete za Ricinus ulje kako ga nanosite (zanimaa me)? 

16 comments:

  1. odličan/koristan post :D
    dijelimo ljubav prema Baleinoj kuri za kosu od manda i aloe vere <3 i prema kokosovom ulju <3
    duže vrijeme koristim Grundigovu peglu za kosu, volim što mi da i lijep sjaj prilikom peglanja,,,
    možda od Brauna uzmem uvijač, jer sam si dala zadatak do rođendan kupiti kvalitetan uvijač za kosu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Toliko sam zavoljela Baleu da ne znam.sta bi kad bi.zatvorio.dm . hahah :) kupi baas od braun. Bas je kl
      valitetno. hvala puno.na divnom komentaru <3<3<3

      Delete
  2. Ja ricinusovo koristim tako da prvo pomijesam sa nekim drugim uljem (maslinovo, od sjemenki grozdja i sl.), dodam par kapi etericnog ulja cedra i ruzmarina i to nanosim na korijen kose. Dobra ti je ideja ovo sa cetkicom, buduci da to ulje toliko gusto da ga je nemoguce normalno nanijeti :-D Imas u Bingu kokosovo ulje gameha, 100ml za oko 8KM, a ricinus je u apoteci oko 4KM 100ml tako da mozes jeftinije proci :-) a moram ti preporuciti i Ziaja zelenu masku. Meni je odlicna bas daje sjaj i kosa mi bas lijepo izgleda sa njom, trenutno je na akciji u cm-u. Kakva ti je ovo cetka? Ja imam Macadamiu ali rado bih isprobala i neku drugu :-) :-*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno za ovaj komentar. Ricinus ulje je bas komplikovano haha. Cetku sam kupila u dm za 14KM dobra je al ne znam jel bolja ili gora od macadamia . meni je uglavnom dobra i cesce se cessljam odkako je imam hah <3

      Delete
    2. Aaa bas sam gledala u bingu i nisam nikako mogla naci kokosovo ulje a ovo moje se vec potrosila. Pokusat cu opet. <3

      Delete
    3. Ako gledala opet u Bingu,preskoči ovo http://ecx.images-amazon.com/images/I/41-7LLRGeJL._SY300_.jpg
      250 ml - nekih 16 KM čini mi se.Kad pogledaš cijenu i to da je iz Njemačke,očkivala bi neku kvalitetu i dobar proizvod.Ne znam jel samo do mene ali meni ovo ulje ne odgovara,još kad ubrojimo i to da smrdi,povraća mi se kad koristim.Imala sam prije ono iz Bio&Bio trgovine,bez mirisa i super je bilo.19.50 za 500 ml ali valja.

      A što se tiče ricinusovog ulja,ja ga koristim tako što ga pretočim u one bočice od farbe.One što dođe hidrogen u njima,sa skroz tankim vrhom.Operem ih naravno,pretočim,onda podijelim kosu i stavljam po cijelom razdjeljku pa opet prebacim malo kose i opet na razdjeljak i sve tako.Na kraju samo rukama "izmasiram" tjeme,ostatak po dužini kose razmažem i svežem je.Eto,nadam se da sam pomogla :)

      Delete
    4. aaaaa hvala ti sto si mi rekla bas sam htjela vidjeti u bingi, a jesi vidjela onaj u dm za 8 KM, ja cu kupiti, pa vidjet jel dobar, sta cu treba mi kokosovo ulje ovo moje se potrosilo,
      a sto se tice ricinusovog ulja , hvala na ideji, doo sad najbolje, imam tih flasica od farbe, =D juhu, hvala puno, =D
      <3 pomogla si =D

      Delete
    5. Jao napisala sam komentar,objavila i opet me vratilo na početak.Pokušat` ću identično ponoviti za svaki slučaj pa eto izvini ako bude duplo. :D

      Baš mi je drago da sam bila od neke koristi.Fin je osjećaj pomoći nekome,pa makar se radilo i o nečemu banalnom poput savjeta kako koristit` ulje u kozmetičke svrhe. :D Ne pamtim kad sam zadnji put bila u DM-u.Odlučila sam ići u te prodavnice samo kada mi je nešto baš potrebno,inače se vratim sa svime osim sa onim što mi treba. :D Tako da nisam uočila to ulje,to je nešto novo?Mada pretpostavljam da za te pare,dođe neka mala količina jelde?A ja sam i za ovo tvoje sa slike(Tahirović) ne znam zašto ali mislila da je u tekućem stanju poput drugih ulja za kosu (tipa čičkovo i sl.).Ako probaš javi kakvo je.Btw jesi probala kokosovo mlijeko ?

      Delete
    6. Jeste novo. Dodje vise ulja a cjena manja. I pise samo kako se koristi u hrani i to. Tako da nezz hoce li biti dobro za kosu. A nisam koristila kokosovo mlijeko . Za sta ga ti koristis?

      Delete
    7. Hmm na obadva koja sam ja imala je pisalo da se osim u hrani možete koristiti i za druge stvari.Ali razlika je u tome što ono skuplje iz Bio&Bio trgovine nije imalo nikakav miris i super mi je bilo za kosu,a i na tijelo sam ga nekad mazala.Dok je ovo Bingo nekako i drugačije teksture i baš smrdi na kuhinjsko ulje,baš mi ne odgovara taj "miris".Pa ne znam sad šta očekivati od toga iz DM-a.
      A kokosovo mlijeko nisam još probala,zato sam i pitala haha. :D Kažu da je i ono dobro za kosu,onako dobro natopiti kosu s njim prije pranja.Ali ja bi ga čak i onako naprskala,ako bi moglo. :D

      Delete
    8. pa progulat cu malo za to mlijeko, pa mozda kupim i probam , pa napisem kakvu recenziju, haha dobra ideja,
      sto se tice kokosovo ulje samo sam dva probala, jedno sto mi je kupila rodica u svedskoj, i ovo Tahirovic, i ista su , ono miris konzistencija, i djelovanje, tako da ako bi ovo jeftino iz dm koje je oko 8 KM, a vise dodje nego ovog tahirovic koje je skuplje, onda bi ga kupovala i kupit cu da vidim bas , ne mogu naci na internetu jer nisam bas zapamtila kako izgleda, al stoji tamo gdje je hrana, oni makaroni , paradajz sosovi, i tako to, haha =D

      Delete
  3. Divnu kosu imaš :) ja ricinusovo ulje stavim tako što prvo malo navlažim tjeme vodom, i puno se lakše rasporedi :) imala sam isti problem kao ti, onda sam taj savjet pročitala negdje na internetu i meni uspijeva :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hej hvala puno na savjetu i na komplimentu, =D dobro je da nisam odmah odg na komentar jer sam htjela reci jos jedan nacin kako nanosim ricinus ulje, u onu flasicu sa spricom, pa pomijesam ulje i vodu, pa spricam po kosi, ali nije dobro, jer puno ulja potrosis i zalijepi se po flasi na dnu, i po cijevcici, i samo beze unistis pola ulja, i beze bacas novac, pokusat cu ovo sto si mi rekla, hvala puno jos jednom <3 <3

      Delete
  4. Aaa imaaš savršenu kosuu aaa *OOO* Jako mi se dopada pegla, gde si je kupila?Inače odličan je post, samo tako nastavi, već sam ti komentarisala jedan od postova i napomenula sam da mi se jako dopada što su ti slike originalne i što nisu skinute sa interneta, svaka čast, samo tako nastavi♥
    Poseti moj blog♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. aa bas ti hvala, kupila sam je u CM-u , a nisam gledala nigdje vise tako da ti ne mogu reci gdje jos ima, hvala ti puuuno na komentaru, jer je bas fin =D
      <3

      Delete