Tuesday, August 23, 2016

Catrice HD liquid coverage tečni puder



Catrice HD liquid coverage foundation/tekući puder je najljepsi puder u mojoj kolekciji , a trenutno ih imam puno, ali ovaj izgleda najljepse. Kupila sam ga u CM, i ako ga ima kupiti i u DM-u i cijena ovog pudera je 14,55-KM za 30 ml pudera.



Ovo je takodje moj prvi puder sa kapaljkom/pipetom, sto je prezanimljivo, pa sminkanje koje je i onako zanimljivo , sa ovim postaje jos zanimljivije, ako ovo sto pisem ima smisla, haha.
Dolazi u 4 nijanse, a ja sam uzela nijansu 030 SAND BEIGE, jer imam vec njihov puder jedan u onoj nijansi BEIGE ROSE a i potamnila sam, pa sam se odlucila za ovu nijansu.


Na slici mozete vidjeti kakva je ova nijansa 030 SAND BEIGE, i kakva je u poredjenju sa nijansom 020 BEIGE ROSE pudera EVEN SKIN TONE isto od Catrice.

Na ambalazi pise:

Lagana i nemasna tekstura za gladak i besprijekoran ten, cak i bez photoshopa. Pruza dugotrajnu i potpunu pokrivenost do 24h, bez osjecaja tezine na licu. Izjednacava boju tena. Sa HD zavrsetkom , za svakodnevnu upotrebu ili pojavljivanje pred kamerama. U elegantnoj staklenoj bocici s kapaljkom. Pretresite prije primjene.

A evo mog lica bez pudera:


A evo i lica sa Catrice HD liquid coverage tečnim puderom  :  




Iskreno meni je ova nijansa presvijetla na slikama, ali kad malo odstoji na licu, onda je taman, tako da sam ubola nijansu. 

Ove slike su odmah nakon nanosenja pudera:


A ovo je nakon pola sata od nanosenja pudera:

Moram reci da imam suhu kozu, i da nisam stavljala nista osim ovog pudera. Puder se uvukao u borice ispod ociju, i na kapcima, imaju linijae uglavnom. Ali ne stavljam ja u zadnje vrijeme  na ta mjesta puder, jer ne volim stavljati preko pudera korektor, a na kapke stavljam bazu. Uglavnom, mislim da ovo nije puder za suhu kozu, ali ono sto ja volim je da nema SPF, pa ce biti super na slikama (sa blicem). Vidjet cu jos kako se ponasa kad ga nanosim sa beauty blenderom. 


Kako vam se svidjaju moje recenzije , i da li planirate kupiti ovaj puder ? 



4 comments:

  1. Moram sama sebi ponavljati - ne treba mi jos jedan puder, ne treba mi jos jedan puder,.. haha inače ću ga kupiti :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ako je na snizenju , onda treba hahah =P pa ne znam, ja sam zbog tebe kupila onaj even skin tone, mozes i ti zbog mene kupiti ovaj , hahah <3
      hvala na komentaru <3

      Delete
  2. Odlična recenzija, ja sam u procesu prikupjanja informacija o ovom čudu od pudera :D Jesi li probala s hidratacijom ispod? Ipak suva koža zahteva takvo šta pre nanošenja pudera, naročito ako je u sastavu isušujućih delova.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pa nanosim ga sad poslje kreme, ali ne stavljam ispod ociju, jer u zadnje vrijeme ni jedan puder ne stavljam ispod ociju,
      tako da mi je super,
      =D a svijda mi se puder , jer ga ne treba puno staviti , a prekrivanje dobro, a ne osjeca se na licu, nije tezak =D

      hvala na komentaru <3

      Delete