Friday, January 2, 2015

Plišana koljena / outfit&makeup

Jos uvijek nisam pronasla osobu koja ce me slikati, i imati strpljenja, jer nije bas jednostavno, nisu to samo 2-3 fotografije, vec puno njih, jer i kad razvrstam sve, i izaberem one najbolje, opet pronadjem nesto sto nije okej, i onda se taj broj smanji. Uglavnom puno posla oko neceg sto izgleda ne bas posebno (ad mislis na vrijeme koje je oduzelo i na sve ostalo), Htjela sam da slike budu na lijepom bijelom snijegu , koji se poceo topiti, ali kako nije bilo moguce (iz vise razloga) pronasla sam odlicno ''novo'' mjesto za fotografisanje. 

Ove jeggings sam pronasla u H&M-u na snizenju, pa tako da sam kupila 2, samo te druge su tamne sa crnim plisanim koljenima.
Majicu (Esprit) sam uzela od mog brata, nije bas uzela, vec njemu je mala, a meni se svidjela, tako da je zavrsila kod mene .
 Cizmice su iz Azel-a malo su se pokvarile jer ih je jakko tesko obuci i skinuti, ali su opet okej, nosim ih cesto u zadnje vrijeme. 
Jakna je iz New Yorker-a , i ako sam povela prijateljice da mi pomogne u odabiru jakne, vec sam znala da cu ovu uzeti, i probavanje ostalih je bilo gubljenje vremena.  


Tek kad vidim ove fotografije mog makeupa ova blizu i na prirodnom svijetlu, vidim koliko je to sve izmrljano, a kako mi se cinilo pred ogledalom i jakim umjetnim svjetlom dobro. Ali dobro opet je okej, kad vidim sve neobjavljene fotografije, polako se popravljam, i zato stavljam ove, da se jos vise potrudim. Jer mislila sam da su mi obrve okej, ali vidim koliko su ruzne one sitne dlacice koje strse , ali ne bi ih za sad dirala, jer opet ljepse mi je ovako nego da su tanke kao prije. Uglavnom, pocet cu stavljati vise ovakve fotografije, i malo se preciznije sminkati.


Za lice sam koristila : 

Ovaj puder ''Rimmel LASTING FINISH'' nijansa Soft Beige sam tek nakon 10 koristenja zavoljela, i mislim da cu ga opet kupiti, jer je jeftinije od Maxfactorovog face finity 3u1 pudera, koji prekriva isto, a nije tako tezak na licu, Kupila sam ga jer sam citala na ostalim blogovima o njemu, i zato hvala djevojke.
Mislila sam da ce mi ova Lancome paletica stojati i skupljati prasinu, ali prevarila sam se, ova bijela sjenka je odlicna i sluzi mi u zadnje vrijeme kao highlighter . Tako da i ako sam mislila da ove sjenke nikad necu potrositi, sad mi je vec zao sto je koristim cesto, i jos zalije ce mi biti kad joj dodjem do kraja. =/ 



Za oci sam koristila :
Ovaj prajmer mi je isto samo stajao u nesesru ali sad ga koristim za oci, jer u zadnje vrijeme cesto koristim sjenku u sminkanju, i ova stvar je super. 
Ovaj catrice set za obrve je super, i koristim i svjetliju i tamniju nijansu, svijetliju kao sjenku za oci, a tamniju za obrve. 

Tamniju takodje stavim na donji dio ociju, ispod trepavica, jer nekako izgleda ljepse nego kad to radim sa tusem za oci, pa izgleda nekako kao neka nedovrseno povucena crta, ovako je ljepse.
Takodje sam koristila za oci na kapcima ovu svjetlo rozu sjenu, koja je na slici bijela, i na ocima se ne vidi da je bas rozkasta. 

Za usne sam koristila : 
Ova Essence 11 IN THE NUDE olovka za usne, je bila prva olovka za use koja sam koju sam kupila, pa kad sam vidjela kako je dobra , kupila sam jos dvije. Crvena je vec pri kraju koliko je koristim. Mislim da cu napisati i post o njoj, A ovo IsaDora sjajilo za usne u olovci, sam stavila na usne preko olovke, jer izgleda da sam se zasitila mat usana. 

Ako vas zanima jos neki od proizvoda na slici , napisite , pa mogu napisati zasebnu recenziju o njemu.



Kako vam se svidja outfit/makeup? 

3 comments:

  1. tus ti odlicno stoji iii jakna je odlicna :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaww hvala Velidice, kako ga stavljam nespretno, i uvijek drugacije, dobro i izgleda hah =D , jeste i meni je jakna fina, =D
      hvala puno na komentaru
      <3

      Delete
  2. E ali uvijek je tako sa fotografijama šminke izbliza! Ovako golom oku to izgleda ok ali kad se prebace fotke.. jajks :D Ali ne diraj obrve i lijep ti je makeup ;)
    I da, ja obožavam dečku krasti majice :D Nedavno mu se jedna lijepa vestica smanjila u pranju i sad je moja buahahahah :D

    ReplyDelete